OBS. Lukket for medlemsskab i 2017  pga. medlemsstop.

Det nuværende kontigent er sat til:
Studerende årsmedlemsskab: 890,00kr.
Almindeligt årsmedlemsskab: 990,00kr.
Dagskort for alle kan købes i Nørrebrohallens reception: 50,00kr.

NB. Det er ikke muligt at få refunderet sine penge. Det er ikke muligt at købe dagskort på mandage på grund af interne klatrekurser.

AL KLATRING SKER PÅ EGET ANSVAR!

Medlemsfordele
Faciliteter: Medlemskab i Nørrebro Klatreklub giver adgang til at benytte klubbens faciliteter.

Arrangementer: Medlemskab i Nørrebro Klatreklub giver mulighed for at deltage i klubbens kurser, interne konkurrencer, klubture og selvfølgelig den legendariske julefrokost. Vi har en ambition i klubben om at arrangere flere klubture til eksempelvis boulderområdet Kjugekull eller sportsklatring i Seglora ved Gøteborg.

Gæsteordning: Som medlem af Nørrebro klatreklub har du mulighed for at gæste andre byers klubber uden at skulle betale særlige afgifter. Læs mere om hvilke klubber der er tilmeldt ordningen hos Dansk Klatreforbund.

Rabatordninger: Vi har også en aftale med Friluftland. Her får vi 10% på alle hylder, undtagen kano/kajak-udstyr, og GPS og ure, ved fremvisning af billed ID og kvittering for indmelding i NKK.

Fjeld & Fritid giver os 10% rabat på alt undtagen GPS og ure, og så får alle og enhver iøvrigt 15% på køb over 10.000 kr. og 20% på køb over 20.000 kr. mod fremvisning af billed ID og kvittering for indmelding i NKK.

Som medlem i Nørrebro Klatreklub kan du få 10% rabat på 10-turskort til B&W mod fremvisning af billed ID og kvittering for indmelding i NKK.

Klatrediscipliner i Nørrebro Klatreklub
Denne lille guide rundt i klatringens forunderlige verden, er ment som en slags overblik over de mærkværdige ord og slang, som du vil støde på, hvis du interesserer dig for klatring. Her er en kort beskrivelse af hvad det er, du kan lave i Nørrebro Klatreklub.

Bouldering

Bouldering er Nørrebro Klatreklubs primære klatredisciplin og en form for klatring, hvor man ikke klatrer med reb og sele, men derimod kun op til 3-5 meter hen over madrasser. Ruterne er korte og gerne mere tekniske end f.eks. sportsruter. Dette gøres både indendørs, man kan dyrke bouldering som en selvstændig sport eller som vinter-styrke/teknik-træning til øvrige klatrediscipliner.

Toprebsklatring

Den slags rebklatring, som er nemmest at gå til, og som alle kan prøve uden særligt kursus. Dog kræver det et sikringskursus(S1) for at sikre, som udbydes af Nørrebro Klatreklub. Her er der et reb i dig hele vejen op, og du kan sætte dig ned og slappe af, hvis du bliver træt, det bliver for svært eller du bliver skræmt. Toprebet er meget trygt, og man kan mærke at man er i sikkerhed hele vejen op. Toprebet giver mulighed for at koncentrere sig om det vigtigste, nemlig bevægelserne i klatringen. Når man starter med at rebklatre, er det her man går i gang.

Udstyrskravene er meget begrænsede, så selv om klatring godt kan være en dyr sport, behøver man ikke blive ruineret med det samme. Du skal sammen med din klatremakker bruge for at klatre på Højvæggen i Nørrebrohallen eller på BaNanna Park:

• Et reb (40 meter er rigeligt til de fleste sportsklatrevægge)
  • En sele hver
  • En låsekarabin
  • To-tre ekspresslynger
  • En rebbremse
  • Klatresko (er ikke livsnødvendige, men det bliver meget sjovere med dem)

Alt i alt kan det gøres for omkring 1500kr. hver og med det udstyr kan I klare jer et langt stykke af vejen. OBS. der er ikke opsat topreb på forhånd! Det kræver, at man enten selv kan føre ruten til top eller få en anden til at gøre det.

Føring af ruter

Når du har klatret topreb i nogen tid, vil du nok få lyst til at prøve at føre, som kræver sikringskurset (S2). Udbydes af Nørrebro Klatreklub. Her starter man fra jorden, og tager rebet med sig op undervejs. Det svarer meget til, hvad man vil gøre på klippe, hvor man jo ikke altid kan komme til at sætte et reb op på toppen af klippen.

Man opfatter gerne det at føre som en mere “ren” form for klatring, fordi man ikke kan støtte sig til rebet, og kun kan komme op ad væggen ved egen kraft. Samtidig er der også en psykisk større udfordring i at føre, fordi man jo reelt kan komme til at falde et stykke ned, hvis man ryger af væggen.

Føring er den slags klatring man finder på klippe, og derfor er det fornuftigt at få lært at føre og få fod på det tekniske, inden man går ud i naturen. For at begynde at føre skal man have anskaffet sig nogle flere ekspresslynger end de førnævnte to-tre.

KlippeklatringNår du føler dig sikker i disse teknikker på væggen er det tid at gå ud på klipperne og prøve dine færdigheder af, og opleve klatringen for fuld udblæsning. Du kan læse mere i menupunktet til venstre om klatresteder. Du kan også bevæge dig ud i verden og læse om klatring andre steder. OBS. klippeklatring tilbydes ikke i Nørrebro Klatreklub som kursus.