Boulderhallen

Nørrebro Klatreklub råder over intet mindre end 300 m2 bouldervæg midt på Nørrebro. Boulderhallen, som tidligere var en sporvognsremise, giver fantastisk mulighed for at opleve klatring på alle niveauer.
Bouldering er klatring på lavere sten eller specialdesignede vægge (engelsk: boulder: stor sten), typisk 3-4 meter. Der klatres uden sele, men med madrasser (indendørs) eller crash-pads (udendørs) til at falde på. Bouldering er klatring i dens reneste form og er generelt mere fysisk og dynamisk sammenlignet med traditional klatring.
Alt du behøver er blot et par klatresko og lidt kalk – så det er super nemt at komme i gang.
Bouldervæggen er opdelt i tre overordnede sektioner som byder på klatring i forskellige stilarter lige fra overhængende tagklatring til delikat fodarbejde på slabbet. Dertil har vi indrettet et loungeområde med henblik på opvarming, klatrespecifik styrkertræning eller bare til at hænge ud. Der er selvfølgelig også kønsopdelte omklædningsfaciliteter med bad og toilet samt opbevaringsskabe, så du har mulighed for at låse dine værdigenstande inde mens du klatre.
I NKK arbejder vi løbende på at forbedre faciliteterne så der er noget for enhver smag og evne til fordel for alle klubbens medlemmer. Hvis du går rundt med en god idé til forbedringer eller med et brændende ønske om at få indflydelse i din klatreklub så send en mail til formand@nkk.dk.

Rutebygning

Nørrebro Klatreklub er drevet af frivilligt arbejde og der er derfor også NKK’s egne medlemmer der står for at bygge problemer i boulderen. For at sikre problemer af høj kvalitet er der nedsat et rutebygningsudvalg, som også sørger for, at der er noget at klatre for enhver, hvad enten man er begynder eller ekspert. Vi opfordrer alle NKKs medlemmer til at bygge problemer selv, da det er en udfordrende og lærerig proces. Hvis du har mod på at bygge et problem, kan du hive fat i en af de erfarne rutebyggere og få nogle tips til, hvordan du kommer i gang. I det åbne grebrum ved indgangen forefindes klatregreb og værktøj til fri afbenyttelse. Husk at rydde op. Du kan læse mere om rutebyg under udvalg eller komme i kontakt med rutebyggerudvalget på: NKK Ruteudvalg. Der afholdes løbende rutebygger-workshops så hold øje med hjemmesiden for info.

Grebvask/hyggeboulder

En gang om måneden giver vi alle en hånd med at rydde en sektion af boulderhallen og vasker greb. I denne forbindelse afholder vi en række hygge-konkurrencer spredt henover året. Der bliver afholdt konkurrencer både for letøvede/eksperter og nogle er specielt henvendt til begyndere. Disse hyggeboulders er en oplagt chance for at teste dine færdigheder i en hyggelig og venskabelig atmosfære og samtidig møde nogle af de andre medlemmer i NKK. Hvem ved, måske finder du en ny klatremakker.

Træningsfaciliteter

I NKK ønsker vi at skabe stærke og dygtige klatrere. Derfor tilbyder vi et stort udvalg af moderne træningsfaciliteter inden for klatrespecifik styrketræning.
Loungen, der er tiltænkt opvarming samt antagonisttræning, er indrettet med vægte, TRX trainers, yogamåtter og meget mere. Nedenfor loungen har vi et stort campusboard og en systemvæg med speciel henblik på opbygning af fingerstyrke.
Det nyeste tiltag på træningsfronten er vores custom-made sloperrail i loungen, som blandt andet har pull-up bars og hangboards.

Rebklatring

Højvæggen

Klatrevæggen i Nørrebrohallen tilhører Nørrebro Klatreklub. Du skal være medlem af NKK for at benytte væggen. For besøgende, der ikke er medlemmer, kræves dagskort. Disse kan købes i receptionen i Nørrebrohallen.
Du skal have deltaget i et SIKRINGSKURSUS eller være i besiddelse af tilsvarende kompetencer.
Vis hensyn til andre på væggen og hallens øvrige sportsudøvere.
Ved undervisning og kurser kan der kun klatres i det omfang instruktøren giver tilladelse til det.
Væggen er 10 m høj så samtlige ruter på væggen kan klatres med et 30 m reb.

BaNanna Park - OBS MIDLERTIDIG LUKKET

BaNanna park ligger midt på Nørrebro på Nannasgade. Grunden, der tidligere var kraftigt forurenet er blevet totalt oprenset og lavet om til en flot park med boldbaner, legepladser, bordtennis og græsplæne. BaNanna Park er frittilgængelig for alle, hvor Nørrebro Klatreklub står for vedligeholdelse.
I foråret 2010 blev den længe ventede klatrebue ved BaNanna park åbnet. Væggen er ca. 14 meter høj og byder på al slags klatring lige fra crimpet slab til hårdtpumpet klatring i det store tag. Angående valg af reblængde anbefaler vi et 40 m reb, hvis man vil være sikker på at komme ned igen på alle ruterne. Da væggen er 14 m høj siger det sig selv at et 30 m reb er nok på de lodrette linier, men også kun lige akkurat. Der finden ingen online ruteguide, men info om hver rute findes på væggen. Der er til hver en tid ruter i 5., 6., og 7. grad, dog flest i 6a-c. Væggen har plads til ca. 50 ruter, men antallet kan variere. Der er faste hængere på det meste af væggen, men tag et sæt ekspres slynger med hvis du vil klatre slabbet.
BaNanna Park har sin egen facebook side, hvor man bl.a. kan finde klatremakkere, efterlyser glemte sager eller holde sig opdateret omkring genåbningen af BaNanna.
I sommeren vil vi afholde de klassiske NKK grill aftener i BaNanna Park. Ligeledes vil vi fra tid til anden afholde rutebyger aftener.

Rutebygning

Har du ikke erfaring med hvordan det gøres kan du få et gratis lyn-kursus af én af vore erfarne rutebyggere. Rutebygning er nemt og sjovt og en rute kan bygges på et par timer. Det er Nørrebro Klatreklub der står for rutebygningen i BaNanna Park og for at væggen fortsat skal være interessant er det vigtigt at der bygges nye ruter hele tiden. Ingen andre end os selv gør dette så det er vigtigt at vi alle hjælper til og bygger en rute en gang imellem. Husk at jo flere der bygger ruter, jo mere varierede vil de tilgængelige ruter være – også i din sværhedsgrad.