Hvilke kurser findes i NKK?

I NKK findes der i øjeblikket fortrinsvis holdundervisning for begyndere og letøvede. Hvis man vil klatre med reb, kan man også tage et sikringskursus gennem klubben. Du kan se aktuelle kurser under Events på forsiden.  

Hvad gør jeg som ny i klubben for at finde nogle at klatre med?

Kickstart er et gratis tilbud på onsdage klokken 19-21 for medlemmer af NKK. Det er primært tiltænkt de, der enten er nye i klubben, mangler en fast klatremakker, gerne vil have lidt tips og tricks fra mere erfarne klatrere eller bare savner lidt flere strukturerede aktiviteter i klubben. Alle er velkomne, uanset niveau og erfaring. Der er således ikke tale om decideret organiseret træning, men mere organiseret hygge omkring klatringen.  Du kan følge med og se kommende arrangementer på: NKK Kickstart din klatring. 
 
Træningstider?
 
Det er muligt at træne i klubben i Nørrebrohallens åbningstider. Obs. al aktivitet stopper en halv time før.

Hvad koster det at være medlem?

Det nuværende kontigent er sat til:
Studerende årsmedlemsskab: 890,00kr.
Almindeligt årsmedlemsskab: 990,00kr.
Dagskort: 50,00kr.
 
NB: Det er ikke muligt at få refunderet sine penge for dagskort.
NB: Der kan være lukket for salg af dagskort på mandage pga. interne kurser i klubben. Tjek kalenderen om det er tilfældet.

Hvilket slags udstyr skal jeg anskaffe mig for at klatre?

For at klatre på NKKs bouldervægge (klatring uden reb på lav væg) har du kun behov for et par klatresko og evt. kalk. Klubben stiller gratis kalk til rådighed. For at klatre på de høje vægge skal du bruge reb og sele. Du kan købe alt det nødvendige udstyr i en af de to friluftsbutikker, der ligger ved Nørreport station: Friluftland eller Fjeld&Fritid. Klubbens medlemmer får 10% rabat i de to butikker ved fremvisning af kvittering for betalt årsmedlemsskab samt billed-ID.

Hvilken form for klatring tilbyder NKK?

Klubben tilbyder bouldering, sportsklatring på en indendørs højvæg samt på den udendørs klatrevæg i BaNanna Park.

Hvilke sociale arrangementer har klubben?

Der bliver afholdt konkurrencer, arrangerer klatreture og holder forskellige fester. Arrangementer vil løbende blive slået op på klubbens Facebook-side og der vil komme info i kalenderen her på siden.

Kan jeg lære at klatre på klippe i NKK?

Desværre, det er ikke muligt at lære at klatre på klippe i NKK. Dansk Klatreforbund og USG holder med jævne mellemrum begynderkurser på klippe. Ellers kan man også "bare" dukke op på en af NKKs klubturer - alle er velkomne

Er der børneklatring i NKK?

Der er juniorklatring for børn mellem 9 og 16 år. Du kan finde mere information om juniorklatring under menupunktet kurser. I forbindelse med klatring for mindre børn henviser vi desuden til Blocs & Walls.

Skal jeg have et kursus i for at klatre i NKK?

Du skal ikke have et kursus for at klatre på bouldervæggene i NKK, men du skal have taget et sikringskursus for at bruge højvæggen. NKK tilbyder løbende sikringskurser. Aktuelle kurser findes under Events. 

Hvor gammel skal man være for at klatre?

Du skal have dine forældres tilladelse til at klatre, hvis du er under 15 år.

Kan jeg blive træner og/eller instruktør i NKK?

Ja, klubben har kapaciteten til at uddanne trænere/instruktører. Henvend dig til sekretariat@nkk.dk.

Er der økonomisk godtgørelse til frivilligt arbejde?

I Nørrebro klatreklub ønsker vi at tilbyde kurser af høj kvalitet til vores medlemmer. Derfor har vi altid brug for engagerede frivillige trænere og instruktører og vi har besluttet at give godtgørelser på op til 5.000kr. om året per aktiv træner.

 • Alle trænere/instruktører skal være medlem af NKK.
 • Ønsker du at blive træner eller instruktør i NKK, skal du sende en ansøgning til sekretariat@nkk.dk med en kort tekst om din erfaring, evt. relevant uddannelse (fx VKI) og samt hvilken typer kurser du gerne vil undervise.
 • Alle godkendte trænere kan byde ind på de kurser som bliver sendt ud til trænergruppen. Trænerne kan også selv tage initiativ til at oprette kurser, men de skal godkendes af bestyrelsen. (Har du en ide til et kursus, så skriv til sekretariat@nkk.dk med en kort beskrivelse af det kursus du ønsker at holde samt hvornår du kunne tænke dig at holde det)
 • Sekretariatet vil, i samarbejde med den kursusansvarlige, fordele de forskellige træneropgaver, blandt de kvalificerede trænere.
 • Sekretariatet opretter og kalenderfører samtlige kurser på NKK’s hjemmeside.
 • Er du forhindret i at møde op til træningen, er du selv ansvarlig for at finde en afløser.
 • Trænergodtgørelse følger nogle faste standardsatser:
  • 600kr. for et Sikringskursus. (Det forventes at man bruger ca. 5 timer.)
  • 125kr. i timen for øvrige kurser eller efter aftale med sekretariatet.
 • Aktive trænere kan få godtgørelse på maksimalt 5.000kr. om året.
 • Godtgørelsen udbetales halvårligt bagud.
 • For almindelige kurser kan skal der som udgangspunkt være 10 deltagere per træner. For sikringskurser kan skal der som udgangspunkt mindst være 4-6 deltagere per træner for at kurset oprettes.
 • Kursustiderne er mandag kl. 16-20 holdkurser samt tirsdag kl. 16-18 for Juniorkurser samt kick-start om onsdagen fra kl. 19.
 • Sekretariatet indhenter børneattest på alle trænere, der underviser børn og unge under 15 år.
 • Man må ikke undervise grupper på NKK’s vægge i privat regi.

Uddannelse: bliv en bedre træner, instruktør, rutebygger eller bestyrelsesmedlem?

Hvis du er aktiv i Nørrebro Klatreklub som træner, rutebygger, bestyrelsesmedlem eller i et af udvalgene, så vil klubben dække (klatre-)relevant videreuddannelse, som du måtte ønske. Det er en betingelse herfor,
 • At du har været aktiv som frivillig i mindst et halvt år inden du søger om støtte til den relevante videreuddannelse.
 • At du forpligter dig til at være aktiv i mindst tre måneder efter gennemført videreuddannelse.
 • At du sender dokumentation for deltagelse i videreuddannelse til sekretariat@nkk.dk senest 14 dage efter uddannelsens afslutning.
 • Bemærk at hvis kurset koster mere en 1.200kr. og hvis kurset er modulopdelt, som fx dklafs Træner 1&2 kurser. – så skal der sendes dokumentation efter hvert modul.