Begynderhold

Begynderkurset er for den nye klatrer, der skal have en introduktion til bouldering, dvs. klatring på lav væg uden reb. Kurset henvender sig til dig der lige er begyndt at klatre og savner viden om, hvordan man kan få mere ud af klatringen samt hurtigt opbygge styrke og teknik. Det er også en rigtig god måde at få et netværk i klatremiljøet. Hvis du klatrer omkring grønt og gult og måske engang i mellem forsøger dig på blåt, eller aldrig har klatret før og bare vil starte nu sammen med mange ligesindede.

Det koster 600 kr. at tilmelde sig til kurset. Kurset ligger om mandagen i tidsrummet 18-20 og strækker sig over 8 uger, tilmelding under Tilmelding eller event i øverste bjælke. Der er 20 pladser på holdet. Du skal være medlem af NKK og være fyldt 17 år for at deltage på holdet.

Letøvet hold

For dig som opfylder følgende Kriterier: Du klatrer min. 2 gange om ugen, har deltaget “aktivt” på begynderhold eller trænet i en periode for dig selv (dvs. opbygget en grundstyrke), har lyst til at øge dit klatreniveau - for eksempel til blå eller røde problemer. Du får: Inspiration til træning, forbedret dit fod/ben arbejde, arbejdet med pinch, Crimp- og sloper-greb, arbejdet med taktik og rutelæsning, teknik i forbindelse med overhæng og udtopning, rutebygning, sparring i forhold til at komme ud af komfortzonen og stige i niveau.

Tilmelding: Det koster 600 kr. at tilmelde sig til kurset. Kurset ligger om mandagen i tidsrummet 18-20 og strækker sig over 8 uger. Man tilmelder sig via fanen "Event". Der er 20 pladser på begge hold. Du skal være medlem af NKK og være fyldt 17 år for at deltage på holdet.

Børne- og juniorhold

Bemærk: Holdene er lige pt fyldte og det samme er ventelisterne. De nuværende på holdet har fortrinsret til en plads på holdet anno 2017, herefter får de på ventelisten buddet. Det er således svært at sige noget om, hvorvidt det bliver muligt at få en plads på holdene før til januar.

NKK’s børne- og juniorhold henvender sig til klatrere i alderen 9-16 år, og løber de fleste af årets måneder, med undtagelse af skoleferierne og helligdage. Der er træning mandage, i tidsrummet 16.30-18.00.
Holdene er delt op i børnehold for aldersgruppen 9-12år og Juniorhold for aldersgruppen 13-16år. Holdene henvender sig til både begyndere og øvede klatrere.

Den typiske træningsgang er opbygget:

1) Fælles opvarmning på tværs af holdene.
2) Klatring, teknik, øvelser og lege.
3) Nedvarmning og udstrækning.

Der er 4 trænere tilknyttet holdet. Der er er forskellige temaer for hver træningsgang, det kan eksempelvis være klatrelege, klatreteknikker og forskellige øvelser. Der er også plads til, at juniorerne kan klatre og lege, som de har lyst til. Sommetider arrangerer trænerne små klatrekonkurrencer, eller laver ekskursioner til andre klatreklubber i København.

Pris: Tilmelding til holdet er for et helt år. Således er prisen for 1400,00 kr. + fornyet indmeldelse i NKK til januar, hvilket koster 490 kr. for et år for børn. I alt 1890 kr.

Sikringskurser (S2)

Det føles ofte lidt mere grænseoverskridende at føre en rute end at bouldre eller klatre topreb, til gengæld synes mange, at det er mere udfordrende og derfor også sjovere. På dette kursus lærer du at klippe rebet rigtigt ind i karabinenerne, at sikre en makker, som fører, og du kommer til at prøve at falde.

Når man klatrer med reb, består sikkerheden i at du har en klatremakker, som kan holde dig, når du falder. Man bruger særligt udstyr, som gør det sikkert at falde, men det er altid sikringsmandens dygtighed, som er afgørende. Derfor skal du lære sikringsteknikken grundigt. Hvis du vil vide mere, kan du kigge på Dansk Klatreforbunds hjemmeside. Der finder du en fin introduktions video til sikring samt et kompendium.

Dengang klatring var en lille nichesport, lærte man som regel at sikre af en mere rutineret klatremakker. Nu om dage er der mange, som begynder til klatring uden at kende nogen der klatrer i forvejen, og der er i det hele taget mange flere klatrere i Danmark. Derfor afholder klubberne sikringskurser, hvor nye medlemmer kan lære at sikre forsvarligt. Det er uddannede instruktører, som underviser på sikringskurser

Du tilmelder dig et af NKKs hold/kurser under tilmelding i øverste bjælke.