FAQ

Generelt om NKK

Hvordan kan jeg blive medlem i NKK? 

I 2023 er der medlemsstop. Der åbnes op for tilmelding i midten af januar i det følgende år. Dato for tilmelding varierer fra år til år og vil blive skrevet ud på hjemmesiden, senest midt december.   

Gæsteklatring?

Peak-hour gæsteklatring: Klubben er åben for buddysystem gæsteklatring i hverdage fra 16 - luk. Dette betyder, at du kan gæsteklatre hvis du kender et NKK-medlem (kaldet "buddy") og I sammen går i receptionen og køber en dagsbillet til 50DKK. Her viser NKK-medlemmet bevis på medlemsskab og du er derved klar til at klatre i NKK.  

Off-peak gæsteklatring: klubben er åben for fri gæsteklatring i hverdage indtil kl 16 og hele weekenden. Køb en billet i receptionen, og tag dine egne sko med.

Hvilket slags udstyr skal jeg anskaffe mig for at klatre?

For at klatre på NKKs bouldervægge har du kun behov for et par klatresko. Klubben stiller gratis kalk til rådighed.
For at klatre på de høje vægge skal du bruge reb, sele, bremse og to ekspresslynger. Du kan købe alt det nødvendige udstyr i én af de to friluftsbutikker, der ligger ved Nørreport station: Friluftland eller Fjeld&Fritid. Klubbens medlemmer får 10% rabat i de to butikker ved fremvisning af kvittering for betalt årsmedlemsskab samt billed-ID.

Skal jeg have et kursus i for at klatre i NKK?

Du skal ikke have et kursus for at klatre på bouldervæggene i NKK, men du skal have taget et sikringskursus for at bruge højvæggen. NKK tilbyder løbende sikringskurser. Aktuelle kurser findes under Events.

Hvad er åbningstiderne for NKK?
 
NKKs åbningstider følger Nørrebrohallens åbningstider (https://kulturogfritidn.kk.dk/noerrebrohallen . Der er desuden lukket for andre klatrere, når der er holdundervisning, hvilket ligger på mandage 16.30-20.15 i 14 uger om foråret og om efteråret. Tjek nkk.dk/kalender for en opdateret oversigt.

Hvad gør jeg som ny i klubben for at finde nogle at klatre med?

I starten af året afholder frivillige Kickstart på torsdage fra kl 18. Det er et gratis tilbud, der primært er tiltænkt de, der enten (a) er nye i klubben, (b) nye til sporten, eller (c) gerne vil have tips og tricks fra mere erfarne klatrere. Alle er velkomne, uanset niveau og erfaring og man er mere end velkommen til at være med til at afholde kickstart. Det er en god måde at møde klubben på. Du kan følge med og se kommende arrangementer på: NKK Kickstart din klatring.Klubdage er en anden fin måde at møde de andre medlemmer på. Få en snak over det frivillige praktiske arbejde eller en skive pizza en weekendformiddag og gør dig selv og din klub en tjeneste. Klubdage bliver annonceret i nyhedsbreve og på Facebook.

Hvordan kan jeg få større indflydelse på hvad der sker i klubben? 

Hvis du har interesse i at skabe fællesskab, forbedre faciliteter eller har et ønske om at lave projekt eller lignende, så kan man skrive sine idéer eller uddybe ens interesse i en mail til udvalg@nkk.dk


Hold, kurser, og aktiviteter

Arrangerer klubben ture for medlemmer?

NKK har et turudvalg der består af frivillige medlemmer, som fra tid til anden arrangerer klatreture for klubbens medlemmer til forskellige klatre destinationer rundt omkring i verden. Hvis man har interesse for at skabe eller øge hyppigheden af disse ture, er man mere end velkommen til at skrive til udvalg@nkk.dk for at blive sat i kontakt med udvalget.

Kan jeg lære at klatre på klippe i NKK?

Desværre, det er ikke muligt at lære at klippeklatre i NKK. Dansk Klatreforbund og USG holder med jævne mellemrum begynderkurser på klippe. Ellers kan man også dukke op på en af NKKs klubture - alle er velkomne til at lære!

Kan jeg blive træner og/eller instruktør i NKK?

Ja, klubben har kapaciteten til at uddanne trænere/instruktører. Henvend dig til sekretariat@nkk.dk.


Kan jeg komme på hold eller sikringskursus hvis jeg ikke er medlem af klubben? 

NKK tilbyder desværre kun hold og sikringskurser for klubbens medlemmer. Børne- og juniorklatring

Hvor gammel skal man være for at klatre i NKK?

Du skal have dine forældres tilladelse til at klatre, hvis du er under 15 år.

Kan mit barn gå til klatring?

Vi tilbyder tre forskellige børnehold i aldersgrupperne 6 - 9 år, 9 - 13 år og 13 - 18 år. Tilmeldingen til børneholdene sker gennem ventelisten, hvor man kan skrive sig op ved at skrive til sekretariat@nkk.dk

Tager I grupper (skoler, institutioner) ind i NKK?

Som udgangspunkt er det desværre ikke muligt at grupper, herunder skoler og institutioner, må bruge klatrehallen, da vi ikke har faciliteterne til det. Der er andre klubber og kommercielle haller i København, som er mere tilgængelige for dette. 

Er der børne- eller juniorklatring i NKK?

Der er undervisning for børn og unge mellem 9 og 17 år. Du kan finde mere information om juniorklatring under menupunktet kurser. I forbindelse med klatring for mindre børn henviser vi desuden til Blocs & Walls.